الگوریتم از مراحلی است که برای حل یک مسئله یا انجام یک کار طراحی شده است. الگوریتمها معمولاً در شبه کد، یا ترکیبی از زبان گفتاری شما و یک یا چند زبان برنامه نویسی قبل از نوشتن یک برنامه نوشته میشوند. در این مطلب به صورت مرحله به مرحله، آموزش الگوریتم نویسی را به صورت ساده مورد بررسی قرار داده ایم.
شما می توانید در 6 مرحله، الگوریتم نویسی را برای زبان های برنامه نویسی مختلف انجام دهید و این 6 مرحله، ساده ترین حالت الگوریتم نویسی می باشد که برای افراد مبتدی بسیار مناسب است. در نظر داشته باشید که اگر آموزش زبان برنامه نویسی پایتون را از سایت امیر رسولی تهیه کرده باشید، الگوریتم نویسی در این آموزش به صورت تخصصی و حرفه ای در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
1.نتیجه برنامه را مشخص کنید
مشکل خاصی که می خواهید حل کنید یا وظیفه ای که می خواهید انجام دهید چیست؟ هنگامی که ایده محکمی از هدف خود دارید، می توانید مراحلی را که برای رسیدن به آن انجام می شود تعیین کنید. در نتیجه، در اولین قدرم، باید تمام امکانات و انتظاراتی که از برنامه خود دارید یا یادداشت کنید تا بتوانید خروجی درستی از برنامه بگیرید.
2.نقطه شروع برنامه را در نظر بگیرید
یافتن نقطه شروع و پایان برای فهرست کردن مراحل فرآیند بسیار مهم است. برای تعیین نقطه شروع، پاسخ این سوالات را مشخص کنید:
- چه داده ها / ورودی هایی در دسترس هستند؟
- آن داده ها کجا قرار دارند؟
- چه فرمول هایی برای موضوع مورد نظر قابل اجرا هستند؟
- قوانین کار با داده های موجود چیست؟
- مقادیر داده ها چگونه به یکدیگر مرتبط هستند؟
3. نقطه پایانی الگوریتم را پیدا کنید
همانند نقطه شروع در الگوریتم نویسی، میتوانید نقطه پایان الگوریتم خود را با تمرکز بر این سؤالات پیدا کنید:
- چه حقایقی از این فرآیند یاد خواهیم گرفت؟
- چه چیزی از ابتدا تا انتها تغییر می کند؟
- چه چیزی اضافه خواهد شد یا دیگر وجود نخواهد داشت؟
4.مراحل را از شروع تا پایان فهرست کنید
با مراحل گسترده شروع کنید. برای استفاده از یک مثال واقعی، فرض کنید هدف شما خوردن لازانیا برای شام است. شما تعیین کرده اید که نقطه شروع، پیدا کردن یک دستور غذا است و نتیجه نهایی این است که تا ساعت 7 بعد از ظهر یک لازانیا کاملاً پخته و آماده برای خوردن خواهید داشت. مراحل شما ممکن است چیزی شبیه به این باشد:
- دستور غذا را به صورت آنلاین جستجو کنید.
- به دنبال موادی باشید که از قبل در آشپزخانه دارید.
- فهرستی از موادی که از فروشگاه نیاز دارید تهیه کنید.
- مواد ناموجود را را تهیه کنید.
- به خانه برگرد.
- لازانیا را آماده کنید.
- لازانیا را از فر خارج کنید.
5.تعیین کنید که چگونه هر مرحله را انجام خواهید داد
اکنون که یک طرح کلی گام به گام دارید، وقت آن است که به نحوه کدنویسی هر مرحله فکر کنید. از کدام زبان استفاده خواهید کرد؟ چه منابعی در دسترس است؟ کارآمدترین راه برای انجام هر مرحله در آن زبان چیست؟ مقداری از آن کد را در الگوریتم خود بگنجانید. هر مرحله را تا زمانی که کل فرآیند را به تفصیل توضیح دهید گسترش دهید.
به عنوان مثال، اولین مرحله در الگوریتم لازانیا ما جستجوی آنلاین دستور غذا است. اما در این جستجو چه چیزی دخیل است؟ خاص باشید. مثلا:
- کامپیوتر خود را روشن کنید.
- بررسی کنید تا مطمئن شوید به اینترنت متصل هستید. اگر به اینترنت متصل نیستید وصل شوید.
- یک مرورگر وب باز کنید.
- عبارات جستجوی خود را وارد کنید.
- روی لینک دستور غذا کلیک کنید.
- تعیین کنید که آیا دستور العمل نیازهای شما را برآورده می کند یا خیر.
- دستور العمل هایی که گیاهخواری نیستند را فیلتر کنید.
- برخی از این مراحل را تا زمانی که دستور پخت مناسب را پیدا کنید، تکرار کنید.
منابعی را که در اختیار دارید، مانند قابلیت های سیستمی که در حال توسعه برنامه ای برای آن هستید، در نظر بگیرید. در مورد لازانیا، فرض می کنیم که سازنده لازانیا می داند چگونه در اینترنت جستجو کند، فر را روشن کند و فعالیت های جانبی دیگر را انجام دهد.
6.الگوریتم را مرور کنید
اکنون که الگوریتم خود را نوشته اید، زمان ارزیابی فرآیند است. الگوریتم شما برای انجام کاری خاص طراحی شده است و برای شروع نوشتن برنامه خود به آن نیاز دارید. سوالات زیر را از خود بپرسید و در صورت لزوم به هر کدام پاسخ دهید:
- آیا الگوریتم مشکل را حل می کند/کار را انجام می دهد؟
- آیا ورودی ها و خروجی های مشخصی دارد؟
- آیا هدف نهایی باید دوباره تعریف شود تا کلی تر باشد؟ خاص تر؟
- آیا هر یک از مراحل را می توان ساده کرد؟
- آیا تضمین شده است که الگوریتم با نتیجه صحیح به پایان برسد؟
در آخر بهتر است بدانید که شما می توانید در گیت هاب یا گیت هاب، نمونه الگوریتم های بسیاری از برنامه نویس هایی که پروژه های خود را عمومی کرده اند، مشاهده کنید. این کار باعث می شود تا به راحتی از تجربه برنامه نویس های دیگر برای بهینه سازی الگوریتم نویسی خود استفاده کنید. البته در صورتی که با گیت و گیت هاب آشنایی ندارید، بهتر است ابتدا آموزش گیت هاب و گیت را مشاهده کنید.
جمع بندی
الگوریتم نویسی، یکی از مهمترین بخش هایی است که در زمان یادگیری برنامه نویسی باید آن را آموزش ببینید. یک الگوریتم درست در برنامه نویسی به شما کمک می کند تا بدانید که قدم هایی را برای انجام پروژه انجام خواهید داد. البته که ممکن است در اول کار، این مراحل را به خوبی طی نکنید، اما بعد از مدت کوتاهی درک می کنید که چگونه باید به شکل صحیح الگوریتم نویسی را انجام دهید و پروژه خود را نسبت به این الگوریتم پیش ببرید.
نوشته نحوه نوشتن الگوریتم در زبان برنامه نویسی اولین بار در امیر رسولی. پدیدار شد.
بدون دیدگاه